Nye innerstøvler.

Voila, en pakke har ankommet fra VPG.no.
De er de eneste i Norge som har litt utvalg på innerstøvler til randoneestøvler.

Jeg har slitt ut mine gamle innerstøvler fra franske Palau. Det er mer en sokk enn en støvel, men de har fungert greitt. Med varmebehandlig i varmluftskomfyr, 15min i 110grader, blir de helt myke. Denne metoden er ikke så bra som i butikken, der man stikker et rør nedi lineren når de er i skallet. Med hjemmemetoden blir lineren litt strukket fremme i tærne, og sømmen får litt strekk.

Kontroll med vristen tror jeg også blir litt bedre med butikkmetoden.

Men, jeg bestilte en Palau innerstøvel til Dynafit TLT6 (jeg har la Sportiva Spitfire) og fikk en italiensk substitutt. Ellers må jeg til Europa for å få originale innerstøvler. TLT6 likner litt på mine, og det var det de hadde.Den nye lineren før varmebehandling.
Det sølvfargete delen er hardere skum, her kommer kanten av støvelen.

Det var vanskelig å få kontroll med støvelen rundt malleolene (knokene). Det er bare to par stroppefester. Over vristen ble det dårlig dekning. Vanskelig å få til.Men så sydde jeg på ekstra lissefester og alt kom fint på plass med en gang. Se at sømmen får litt strekk foran ved tærne. Sikksakk med vanlig tråd på vanlig Bernina. Tette sting. 

Her ser vi også den tynne tråden som er  benyttet. I Palau er den tykkere.

Den nye har sydd inn mykere skum her og det gir bedre bevegelighet enn i Palau.


Den gamle støvelen fra Palau, har tykkere tråd. Den slites og løsner, jeg har sydd opp her og der. Foran har det dannet seg en knekk som gir gnagsår, denne har jeg dekket med litt sportstape. Det hjelper.


Disse er også varmet hjemme i komfyren, og er også litt strukket over tærne. Jeg foret litt ekstra rundt tærne for å få bedre plass. Denne gangen gjorde jeg ingenting ekstra, tærne ligger mer på plass = litt bedre passform nedover. Det går fint ellers også, ikke for trangt. Det er heller ikke så hardt skum. Men de gamle og de nye er ganske like i skumhardhet.


Det slites hull der hvor maljene er. Men de kan lappes  

Inni er det vanskeligere å reparere  


Godt slitt og sydd opp.

Den nye innerstøvelen passer helt ok i la Sportiva Spifire. Jeg måtte strekke de litt opp. I bruk virker de bra, kanskje de kunne vært en cm høyere. De er varmere enn Palau. Målet er å få to år ekstra ut av skallene. For når man først har kjørt seg inn på en støvel, gir den mye mer skiglede.  Har helt glemt hvordan det er å ha på seg en skikkelig slalomstøvel, så jeg slipper å irritere meg over at de mangler noe. Strolz støvlene er gitt vekk, men det er et par FULLTILT på loftet. Vet de er bra. Det var engang jeg justerte canting, nå justerer jeg kroppen.

Vi er igang og det går utmerket. 

Comments