Ny rute, ny sykkel.

Borret ny rute på skyggehelleren, nedre del ved veien. Den mangler et par bolter, men kan øves på med cheater stick. Mulig grad 8-9. Åpent prosjekt og alltid tørr. Flott kvalitet på fjellet, men kanskje litt rukete start. Den går ikke helt opp, for der er det vått når det regner. Men det er mulig å toppe ut naturlig. Setter et par bolter til i 2019. Men det er bare å prøve og øve for de som vil.


Kjøpte en 10 år gammel sykkel på Finn for 1500.- Specialised Rockhopper 2008. 13,6kg. Den regnes som en intro til stisykling, men er etterhvert degradert til grusvei og fin sti. Det som skiller en slik sykkel fra toppmodellene er
Tunge kranklagre
LX gir skrangler litt 9-speed
Tyngre kassett
Tyngre og bedre sete
rimeligere bremser (men gode)
Tung gaffel med fjærdemping, ikke luftdemping.

Men rammen og geometrien gir en stiv og retningstabil kjøreopplevelse.
Denne sykkelen var et bra kjøp, det var bare å børste av støvet, pumpe opp dekkene og ta en tur (nesten).
Det er litt heng på bremseskivene og skiven foran er litt skjev. Har moet dem opp litt og skifter vel den foran. Kan spare litt vekt på å skifte krank, og sette på carbongaffel. Da er den 2kg ned i vekt, 11,6 og det er ganske lett. Men foreløpig gjør jeg ikkenoe. Den er såpass god å sykle på som den er.
Avid Juicy3 bremser, Rock shox reba gaffel, nytt forhjul med senterlås. Dessværre litt sleng i skive.Alt er lite brukt ikke slitt og sykkelen har nyfølelse. Eieren sa han hadde brukt den 10ganger - og det stemmer nok. Flere klisterlapper satt fortsatt på.

Comments