Gråfjellet via Kvitingen, Samnanger

Her er en topptur med 700m oppstigning, noe som tilsvarer Mykkeltvedtveten fra Hagen. Flanken vender mot øst, gir flott skogskjøring ned igjen.

Kjør inn ved Totland, det er skiltet til Kvitingen 14km.

Det er skiltet til skisenter et stykke oppi bakken, men du skal holde hovedveien (like smal) til høyre. Etter 14km nedenfra kommer du til enden av veien som er brøytet med parkeringsplass og 40kr å betale.

Vi prøvde først en vei opp nord langs kloppabekken, men måtte krysse denne et stykke oppe. Det var åpen bekk å skreve over. Lenger opp gikk vi fast i ei skåre. Men det går kanskje el lettere drag litt syd. Starten blir da opp syd for Kloppabekken, bratt opp til høgspentmast på kolle, derfra lett innover.
Men vi gikk veien innover forbi små rare hytter og til der hvor veien krysser elva. Da står du rett på andre siden av rennen som går opp til Fornanipa. (Stygg og farlig, med istapper på høyre siden). Rennen er artig å se på når man går veien oppover. Herfra går det greitt oppover i kjørbar skog (ski!!).  Deretter er det litt vidder og bakker innover mot toppen. Vi gikk litt over skoggrensen, det var guffent vær, men hadde verdens beste løssnøkjøring nedover i skogen.Med ca 300m fall. I området er det flere varianter mot nord, vi fulgte en rygg oppover, men det kan tenkes at når sola tar litt, er det bedre snø nede i grova mot nord.

Comments