Har laget meg en ny skisekk av La Sportiva medium rope bag.

Utgangspunkt er er La Sportiva medium rope bag, en bag for tauet. Den har et rimelig bra bæresystem, men mangler hoftebelte. Den koster 449.- på XXL og veier 550g. 32l?


Bærestroppene er i god kvalitet og kan klemmes fast når du bruker den som bag. Men du kan også vrenge stroppene slik at de er på oversiden.

Ryggstykket knekker fint i fasong over korsryggen.

Den er allerede formet som en ryggsekk. Men hvis den stappes, blir det en kule.

Har bryststropp, men mangler bærebelte.Skiene stikkes gjennom bærehåndtakene og jeg har en stropp i "heiseløkka".

Da ser det slik ut. Det er også mulig å lage A-frame.

Disse har jeg sprettet ut av sømmen, klippet kortere og sydd inn igjen. For å kunne komprimere sekken.

Her er sekken vrengt. Inni har jeg sydd/punktet fast en skopose som følger med klatresko. Den rommer spade og vindsekk. Til høyre er det sydd inn elastikk fra en underbukselinning! som holder spadehåndtak og søkestang. Dette er ting som bor i sekken og skal ha fast plass, så du ikke trenger å lete. Bak den øverste glidelåsen, er det et rom for småting.

Småting: Lykt 150lumen, kompass, dopapir, tape.

Vekt med småting, sonde, spade og vindsekk: 1640g. Bare sekken veier 550g. ca.32l. Det er vekten som er grunnen til at denne bagen er attraktiv. Den gamle sekken veier 1360g. Da sparer jeg 810g og det merkes.

Med de nye kompresjonsstroppene.

Glidelåsen er av god kvalitet, og stegjern og isøks kommer på innsiden. Det er god plass. Tilgangen er lettvint.

Alternativt for å bruke underveis uten å ta av sekken.
Jeg har i tillegg sydd på et enkelt bærebelte rett på festene for skulderstroppene uten å sprette sømmen. Det skal være lett og den sitter godt på ryggen. Det er viktig at vekten kommer ned på hoften når du står på ski. Så pærefasong på sekken er best. Dessuten er det da lett å bære skiene diagonalt. Hvorfor det? Det er mye raskere å montere på sekken i forhold til A-frame.Når du bærer ski, må de opp på skuldra, ikke bænge hodet, ikke kollidere med støvlene og bakken.

Comments