Movement Bond X 183cm 13/14 test

Det var litt kjekt å få prøve denne skien idag. Lånte den av en kar på Laksevåg. Dette er en dyr ski i utgangspunktet, andre tester skryter av isgrep og lettsvingthet. Fabrikken sier at dette er en ski for å kjøre bratt med. Dvs. den skal sitte på hardt føre.

Når du tar den i hånden, kjenner du at den har en myk tupp og bakski. Særlig bakskia flekser lett. Dette er for at den skal være lett håndterbar på bratt bakke, sier produsenten. Den er også lett, 1250g. Årets modell veier 1180g. Dette er ganske lett. Med Dynafit TLT radical ST binding veier dette 1751g. Bindingen er oppgitt til 531g. Dvs at denne skien veier 1220g. Nå er det slik at Dynafit oppgir bindingsvekt uten skruer. 8skruer er 80g. Dvs denne skia veier 1140g.

Hvordan oppleves så denne skia på foten? Sammenliknet med G3 Synapse 92 med Dynafit Speed Superlight, der skia er tyngre og bindingen er lettere, ligger det endel vekt i selve bindingen. Det er lett å svinge skia rundt i oppoverbakkene og kanskje det er spennet i skia som inviterer til lett gange. Bredden på 120-84-109/19.0 virker grei å gå med. Når du går i skråbakke, er det lett å ha kontroll over kanten. Det er en herlig ski oppover rett og slett. Det hadde vært veldig fristende å satt på en superlett racingbinding  og spart 400g pr fot.

Nedover er dette en slags ski med to ansikter. Den er lett å svinge med, nesten litt kjedelig i bevegelsene, korte og lange svinger går greitt. men det er nesten som du går inn i en spesialbutikk for sportsleker og ekspeditøren ser på deg som en uinterresant kunde - gjesp.

Men så kjenner du at det er noe der - under foten altså. Du begynner å presse dette og møter mr.Hyde: "Bare prøv deg - jeg er mye sterkere enn deg! Må ikke tro du er noe!" Det er en stivere karbondel midtskips. Den kjennes som en rennski som skal ha et rått press og legger skia inn i en litt større svingbue. Dette er ikke en ski for begynnere, de kan nok svinge litt, men for dem er skia litt kjedelig. Den viser ikke sitt sanne ansikt.

Den gode bredden gjør nok at offpiste egenskapene fungerer. Men har må det nok øves for å at den skal fungere optimalt. Jeg hadde litt av samme følelsen som jeg hadde med K2 Hardside 181. Den skia måtte også kjøres hardt, ble helt utslitt etter 700m bakke. Noe av det samme med Trab Maestro. Nå er ikke denne skia like tøff, Den svinger jo også på en lett og behagelig måte som dr.Jekyll. Men det er ikke skias sanne sjel.

Ikke mine svinger dessværre.

Toppen før toppen.

Her går det kjekt og greitt, på tur med dr.Jekyll

Nesten bristende, 10-15cm råtten snø, skia skar igjennom. Litt vanskelig å få noe annet enn store svinger. Men det var anstendig nokGanske normal og harmonisk cut.

Her sees at tuppen og enden er mykere enn midtpartiet.

Sammenligning. Bindingen er ganske langt bak på Bond skia. Men det føles ok. De abdre skiebe er Dynafit Mustagh Ata 187 i midten og G3 Synapse til venstre.
 De nye modellene til Dynafit har fire skruer med større avstand imellom i lengderetningen. Bindingen i midten har 5skruer. Dette er en forbedring.

Lettest 200g - lett 340g - medium 531g.

Det er ganske mye spenn i skia.

Veldig fin og harmonisk tupp.

Skia er kjemt sammen, tuppen er ikke noe særlig større, så den vibrerer ikke.

Comments