Topptur på Evanger og omegn.

For Normalveier opp på Mykkeltveitveten, er den fineste når du kjører over Bulken og starter høyere oppe. Se "Toppturer i Vossafjell". Tidligvinter kan man også gå nedenfra Stasjonen på Evanger og følge den nye veien opp over Mykkeltveitgården, men å følge ryggen opp gir ikke noe fin tur tur. Det går litt opp og ned og er ikke så bratt.

Rundt Orreleiken 628moh kan gi en grei tidligvintertur. gå opp til Mykkeltveitgården, og følg sti videre herfra. Opp i skogen er det en seter og rundt der er det glenner og åpen furuskog. Mange muligheter for flott løssnø på tidligvinteren. 

Styveshorgi ligger der ganske majestetisk. Vi gikk helt nedenfra i desember, men det er brøytet opp til Elge. Derfra går det en anleggsvei opp til grustakene. Den er ganske slak. Et stykke oppi, i svingen går det en fottursti, som ikke egner seg for ski. Neste er Bjørnagjelet, som heller ikke er så bra, men oppe ved Elgestølen, går det et bratt far opp mot en fortopp. Her er det flott 30grader nedoverbakke ned igjen. Vi hadde godt med løssnø.Jørneviki. Vi parkerte ved hovedveien og gikk gårdsvei oppover. Det går en skogsvei oppover mot noen setere. Opp løser det seg og blir glissen furuskog. Bedre skogskjøring her enn på Mykkeltveit. Det er liten vits å følge kammen bortover på til toppen, Kvitfjell, for den har mange skjæringer. Det kan være mer interessant å gå opp der over Nakken, merket med blå strek. Men den har vi ikke gått.Comments