La Sportiva går i stykker

Dette er en lettvektstøvel og det er bare en spenne som holder skaftet i carbon. Mulig jeg burde sette på en powerstrap i tillegg, bare for å avlaste. Jeg kom meg ned fra fjellet ved å ta snoren til kompasset og kople det med en reim jeg har på sekken. Det er farlig å bruke løse skafter i faste bindinger. Da knekker foten i ankelen istedenfor i leggen (eller bindingen løser ut). Dette er kompliserte brudd som gir seinskader etterpå. Men det gikk bra. Jeg hadde mye glede av nedkjøringen.

Andre randostøvler har kraftigere feste. Scarpa Maestrale har kraftig klype og Powerstrap.


Det var spennen som røk, elektrosveisen på midten sa ping, uten noe særlig belastning. Den tredde seg ut av løkken den var innsydd i.

Så var det å se om den kunne tigges på plass igjen?

Det var vanskelig å få det til, og jeg var uheldig da jeg skulle forsterke sveisen.

Ikke så lett å få flyt på dette stålet.

Men takk til Geir som ga meg sine gamle randostøvler for 18år siden. De har ikke passet noen, men der er det noen reservedeler å hente. Så jeg sparer på dem.


Dynafitklypen har et rør som er klemt på istedenfor sveis.

Ferdig sydd inn i borrelåsløkken igjen. Syr med "Nylbond" tråd og tykkere nål. Tråden er tynn, men sterk. Micro-sikksakk og tette sting. Hvert sting er en løkke som holder. Hvis hvert sting holder 10kg og jeg har sydd 100 sting, skulle dette holde 1000kg (10kN). Klypen holder kanskje 50-100kg. 

Comments