Sommersnøen har satt seg og jeg har fått meg nye ski.

Late dager på Tveitakvitingen

Vi synker nesten ikke nedi

Dynafit Speed Superlite Binding.
Har kjøpt secondhand ubrukt. Veldig lett i bruk, skoen klapper lett på og fjærene holder bra. Det er lett å låse bindingen til "gå" posisjon. En super damebinding, egentlig, for utløsningen kan stilles, og den er mye lettere å betjene enn ATK-race. 
 

Bakbindingen har bare tre skruer, og jeg kan ikke gå flatt. 

Men det var ikke så stort problem, siden vingene på forsafen er høyere enn vanlig TLT. Ved å slippe å vri på bindingen, er mekanismen bare å vippe opp gåstøttene. Det er enklere og krever mindre kraft - ikke kraft i det hele tatt.  Gevinsten er at bindingen er DIN justerbar. Bare en skrue for begge retninger. Oppgitt vekt 183g, veid vekt 204g. Det er allikevel halvparten av TLT turn.

High level.

 Fischer Tour X-Superlight

Tok et kompromiss og slo til på en ski som var på salg på Voss. 2600kr. Den hadde det som jeg mener er de riktige målene for allround randonee. Den er litt stiv, har rockertupp. I seig sommersnø på flatene, er det ingen ski som virker bra. Da det bratnet til, kom det frem gode egenskaper. Lettsving, godt trøkk i svingen og rockeren klatret over alle humpene. Den er også smal nok til å ha kontroll på kanten når det er hardt. Vekten er 1350g i 177. Det er ikke superlett lenger i forhold til nye ski idag, men kona sier at jeg går lett, vi bør helst holde følge og hun går på en 1000g ski. Jeg har nå fått en 350g lettere ski/binding enn før. Bindingen er montert 1cm lengre frem og støvleskaftene er rettet til 12grader. Dette for å komme lett inn i sving og kunne trykke mer gjennom helen, noe som er naturlig når det er bratt. Funker for meg.Tuppen har egne fellebeslag, som gjør at skia også kan mekkes til skikjelke, ikke mange som tenker på idag med mobiltelefon og helikoptertjeneste. Lars (skandinavisk hf) hadde ikke fell inne, men jeg ser de har G3 fell på XXL og den passer bra. Aller helst liker jeg et spor i toppen som på racing ski, for å kunne nappe av fellen forfra. Da sparer vi mye tid og strev med å ta av og på ski.
 

Ekte rocker.

Det er lett å låse i GÅ-posisjon. Stroppfestet er også bedre laget enn før. Men nå blir det en høyre og venstre ski.

Skruene er spredd over større flate, noe som gir sterkere bindingsfeste.

Dette er standard bindingsfeste.

Ikke lett å finne ut hva disse tallene egentlig står for. Er det utløserverdier i låst stilling?

Helstøtten er festet til justerskruen for vertikal utløsning. Nå er konen lett og det er innstillt på lave verdier, og da har den det med å vri seg.

Tror vi bare fjerner hele støtten, for med de nye støvlene, er det så god bevegelighet i skaftene, at vi aldri trenger de høye støttene. Denne bindingen veier 173gr pluss plate.

Comments