Andre måter å varmetilpasse støvler på

Vel, vi har funnet ut at det gir ikke er helt optimalt å varme disse innerstøvlene i varmluftsovn. De er allerede laget i en form, og det er ønskelig å beholde formen i hovedsak. De blir ganske løse i fisken når du varmer dem, og tar du dem ut av støvlene når du varmer dem, blir de ikke helt på plass når du setter dem inn igjen. Ikke for at det gjør noe, men sømmene for sålen forskyver seg.
Derfor har jeg prøvd ut tre andre måter å hjemmetilpasse støvler på. Vi kan jo ikke akkurat gå på Oslo Sportslager å kreve service.

1. Det gjelder å få temperaturen opp i 100gr. Forvarme en støveltørker med hårføner? Resultat, støveltørkeren smeltet og det ble ikke varmt nok.

2. Hårføner med et ekstra rør. Dette virker ikke så værst. 10min med føneren.


3. Hytteliv uten strøm - vannkjele som fosskoker. Dette virket veldig bra. 5min over dampen. Konen brant seg litt på støvelen, vanndampen holder antagelig litt bedre på varmen. Vanligvis er dette bare kortvarig varme, og det gikk fort over også her, men jeg fikk nesten en lusing.

Alt er glemt, bare resultatet er bra.

Urvassberget i bakgrunnen. På vei opp til Urvassnuten.


Urvassnuten i bakgrunnen. 750høydemeter med et snitt på 30gr.

Urvassbotn. Her samles alle de kule folka og de som har Friflyt-klistermerker på bilen.
Link til kart: http://www.norgeskart.no/#12/102359/6754648
Det pleier å dundre ned noen store fonner som danner seg over rennene på toppen. Ikke lenge igjen før de kommer nå. Før det skjer er det prima bratte renner med fast snø.Ser at folk skjærer inn fra Hestbotn.
Over kanten til venstre er Hestbotn, som også har flere flotte flanker og renner. Det vender rett mot sør, og morgenski er best. 

Opp Tyrvla, Tyrvenuten til venstre. Dette er den letteste veien opp til Blåberget og her liggen snøen lenge. Det driver fokksnø fra vest, og det skaper en mangemeter tjukk fonn. 


Comments