Blokking av støvler igjen.

Det har vært 9 turer til Voss i vinter. Det er lettest å få til en tur fra Bavallen og opp. Rast under tak, inne i varmen, har også vært veldig greitt i sludd og vind. Fikk ny sekk til jul (30l Mammuth) som sitter bra. Vi får ca.1200m opp hver gang. Det er passe, når vi skal kjøre og komme hjem igjen.

Jeg bygger opp innerstøvelen med tilsammen 10mm for at det skal sitte. Garmont mega ride innerstøvelen er av god kvalitet, men den fyller ikke så mye. 2 såler under må til. Den svarte er en 2mm hardskum såle som jeg fikk i en butikk i Verbier. Den over er fra en Crispi støvel. Får ta det en har. Men dette medførte at høyre stortå fikk det værre.


Her er utstyret. Blokkeverktøy fra tidligere, varmluftpistol.

Ta på litt ekstra på stortåa. Pluggen er en kopi av innerstøvel, støpt med sand og polyester. 2-komponent sparkel fra Biltema. Bolten er en gammel lang skrue i 8mm.

Mothold lager jeg nytt i en kloss med 8mm hull borret. Enkelt.

Så er det bare å stramme til. 13mm skralle gjør det mye enklere og raskere enn å skru med fastnøkkel. Det er ikke mye bevegelsesmuligheter for skrallen. Det er greitt å ta av pløsen, for ellers kan den bli deformert. Plasten blir glatt og slipemerker forsvinner, pass på at det ikke begynner å koke i plasten.

Etterpå, ny plass til tåa. Pent resultat. Kjølte det under kaldt vann.Comments