Kurs ferdig

Så ble "klatreleder inne" kurset gjennomført med 8 deltakere. Det er veldig bra å se at vi har fått en ny gjeng med instruktører. Den gamle gjengen har nå holdt på i over 10år. Grunnen til at vi holder ut, er jo at det er en  kjekk aktivitet i seg selv. Klatring for klatrere er egentlig en ganske sekterisk aktivitet mellom frelste og troende klatrere. Instruksjon av barn i klatring, slik jeg ser det, er mer vanlig idrett og leik. De små gyver på med masse energi, og det smitter over. Den gleden de viser, er nok til å holde et instruktørhjerte gående i mange år.

Så er vi på vei over i en ny tid. Det er kommet en vanlig idrettsholdning inn i klatreverdenen. Magnus Midtbø har skylden... Prestere og konkurranser. Hvi vi nå tenker oss at vi har litt fugleperspektiv på dette, så ser vi at ungdom kommer sammen, smiler, snakker sammen, er i god form, avtaler turer sammen. Noen presterer, de fleste er der, gjør noe, lager mat - kjører bilen.
Hvis vi som er litt eldre fokuserer på at ungdommen selv må få meisle ut sine egne møtesteder, så er det ganske greitt at vi bygger en ny buldrevegg til 80 000kr. Det er egentlig en en måte å trene på som er ganske sær, de fleste vi har vært borti, lar seg heller forfriske av litt luft under beina og en fjellvegg med litt sol på.

Men, si det sånn: Kan du gå en 6a bulder på Moonveggen, så kan du også gå de fleste rutene på Tysse, Skyggeveggen. Og hvis du ikke trener, blir det bare luft og fort lite klatring.......

Comments

  1. Den irriterende knappen hadde visst en funksjon allikevel, du kan vippe av fellene i forkant. http://www.youtube.com/watch?v=RZcf1OhdUq4

    ReplyDelete

Post a Comment