Urvassberget 12.august

Vi gikk ny rute på Urvassberget. Den går i høyre, østre del. En gjennomgående risslinje skjærer hele veggen i to. Den er heller ikke så vanskelig. Ganske fast fjell er det også. Sikringer er mest mellomstore friends. Jeg hadde med en stor friends som gikk inn her og der. Det var også noen kilesprekker.


Bilde fra Christian Evensen, meget god kvalitetFølg den røde streken.

Etter å ha gått opp rasrenna, rigging før vi går innover gresshylla. For å komme opp på gresshylla er det et meterhøyt trinn. I nedre del, er det et trinn som gjør det enkelt å komme innpå.

Vi gikk opp under dette. Gresshylla er ut til venstre.

Etter den korte førstetaulengden på 7m, er det vandring først til høyre, så tilbake over denne svabulken opp til der hvor risset begynner. 65m og vanskelig å kommunisere.

Starten på risslinja, tredje stand, gode sikringer.

Herfra kan du se risslija til topps.

Fjerde stand. Vi ser nedover første taulengde av risslinja. Litt tungt først, deretter lett opp til neste opptak.


Her ifra tok jeg forrige bildet av Beate. Vi følger ikke hovedrisset her, men går over et sva til høyre og så tilbake igjen. (Foto: Christian Evensen)


Dette er den største friendsen, og den passer fint inn endel steder. Ellers er det ikke desperat noen steder og jeg satte heller en sikring her og der med lange slynger. Her er fra før jeg går igang med svaet. Omtrent som på forrige bildet fra C.E.

Greie standplasser.

Rett opp. Ingen avveier. Lett å finne ruta. Dette er siste taulengden med st.Peters port som utgang til himmelen. de tre siste taulengdene bratner, men har bedre positive tak og er litt lettere. Skikkelig godfølelse på denne delen av ruta.

St.Peters port fra toppen og nedover.
Selvfølgelig vardebygging på kanten.


Utgangen av risslinja, Himmelstigen.

Comments

 1. Hei Helge

  Vi gikk ruta deres fredag 31/8. Den var fin, men våt. Stedvis klissvåt etter lengre periode med regn. Har en mistanke om at dere har gått den etter en lengre tørr periode, slik det ser ut på bildene dine i hvertfall:)

  Men til lesere av denne blog´en: Den anbefales virkelig. Husk tørt vær, mye langslynger og kamera. Kort gjerne ned lengdene pga vanskelig kommunikasjon. Flott uttopping! Stedvis meget luftig klatring:))

  Mvh
  Christian Evensen og Per Ola Seim

  ReplyDelete

Post a Comment