Skip to main content

Nye ruter i eksingedalen


Svein Åge Hauge og jeg har gått en ny intro 5m til venstre for Johns intro. Den starter i ett nebb. Det er det eneste stedet som er litt vanskelig, kanskje 5+, resten er lett max.grad 4. Den kommer rett opp til rapellfestet.
Deretter gikk vi normalveien opp til andrehylle og traverserte til høyre. Fra før har vi borret sikringspunkter her. Det blir 2 taulengder fra første hylle bort til neste rapellfeste som kommer ned fra pinakkelen.
Herfra begynner klatringen.
Første taulengden følger hyllesystemet opp til pinnakkelen, rundt denne i nedre kant og opp på baksiden. Der er et dieder med riss, grad 3. For ekstra tynne mennesker, kan man også kanskje klatre opp og inni og ut på den andre siden. Derer et lite hull som en kanskje kan komme gjennom.  
Oppå pinakkelen er det borret et rapellfeste som også er flott standplass. Neste taulengde 30m er risset som går rett opp. Balansekunster her grad 6.
Siste taulengden følger risset rett opp videre gjennom et lite overheng, 6, deretter lett til topps.
På toppen er det det en varde 8m mot vest. Under denne starter rapellen ned. Regn med 35m rapeller, tror det går med 30m, men har ikke testet det helt ennå.

Det var fint å få ferdig denne ruta, som vi startet på for 2 år siden. Det er også planlagt en variant fra toppen av Amanda svaet. Det er et åpent prosjekt for den som vil.

Comments

Popular posts from this blog

DIN setting Dynafit

Det er spredt info på internett, men her er tabell og metode på samme sted.


Verdiene som er angitt på Dynafit bindingene er bare et tall, om må brukes i en tabell sammen med sålelengde og vekt/høyde for å gi anbefalt verdi. Vekt/høyde indikerer dimensjon på kneet.

Smal øvre skrue stiller vertikal utløsning.
Stor nedre skrue stiller sideveis utløsning.


Disse  bindingene gir ikke noe "soft release", men virker på støt og slag. For å øve opp/teste ut skiferdigheter, er det bedre å bruke en vanlig alpinbinding/støvel. Det gir en sikrere utløsning.Så jeg bruker verdiene 6, og det virker ok. Det er sjelden jeg mister ski. Fruen bruker 3.

http://www.wildsnow.com/1549/dynafit-release-adjustment-tips-tricks/
http://www.wildsnow.com/articles/dynafit_faq/dynafit_faq1.html

Osterøy toppturer

Det går an av og  til å gå turer fra Mjeldalen. De nederste jordene er slette og trenger ikke mer enn noen cm med snø for å gi godt nedoverføre. Turen mot Orrekleivhaugane gir ganske bratt kjøring. Det er utmarksbeite som går helt opp i skaret. Turen opp til Hæddaene går under hovedveien i en undergang. Deretter går det en bratt utmarksvei oppover til beite og til et gjerde. Heretter er det fjell og brakje videre opp til toppen. Mye 20-30grader bratt. Opp til 35grader. Løssnøen er formidabel i denne nordhellingen.
Gikk opp på Vedåfjellet fra Vedå. Det er veier i terrenget, men føret er ikke alltid bra. For mye sol inn. Lenger sør ligger en bratt renne, merket med rød strek. Denne er super og ganske bratt. Retur til Vedå over flate jorder. 
Denne starter der veien på Teigland slutter. Følg en rygg til høyre med skogsvei. Hellingen går jevnt oppover og i uvær, er det fint å være i le. Ryggen går over til å følge en renneformasjon. Veien tar slutt og du går over en myr for å fortsette p…

Testing av Trab Maestro

Så er vi klar, utgangspunkt er Skandinavisk høyfjellsutstyr på Voss. Skiene er Trab Maestro med superlett binding. Tilsammen 1132g pr fot. En ski til 12000kr(pr. par). Fellene er også lettere enn vanlig, men det skyldes kanskje at skiene har målene 107-75-94.  Lengde 178cm. Dette er lengste str. 
Dette skiparet veier rundt 2kg!

Denne skjæringen hindrer at det kommer snø inn bak fellen. Vi setter på kroken foran og vrir inn klipsen bak. Limet kleber godt og fellen er litt for lang. Når limet blir dårligere kan det være en fordel at fellen er stram mellom festene foran og bak.Trab lager sin egen superlette konkurransebinding. 142g pr fot.
Bemerk den lange vandringen på skruen bak. Jeg målte ikke, men den kan vel reguleres 2-3cm. Det finnes også en utgave som ikke kan justeres. 
Gå-posisjon. Den lille klakken kan lett reguleres med skistaven. Trab har en slags gå-posisjon som passer det meste av bruk. Det går an å vri bindingen og gå med flat fot, men denne gåklakken gir en høyde som e…