På tur med Jon igjen i Samnangerveggen

Jon hadde spottet ut en snørenne mer mot sør som kunne nåes nedenfra. Vi kjørte inn til høyre etter å ha passert Gullbotn. Første sletta med vanlige bolighus. Kom opp til en gård og spurte om vi kunne fortsette på en skogsbilvei. Jon har 4WD og vi forserte noen snøfelt i veien før vi gikk ca 200m til start på oppstigning.

Jeg hadde glemt fellene, men med stegjern gikk jeg på hard snø i skyggen hele veien opp til toppen av renna. Oppe gikk vi videre mot nord til en av toppene på Gullfjellet. Snøen oppe var slush med god gli. Lenger nede var det hard snø. et par partier på 40grader, ellers lettere. Fin tur. Snøen ligger lenge her.

Nederst i en bratt kneik skulle jeg ta en skikkelig hoppsving, begge skiene spratt av, fangreimene røk, jeg tok en salto på skinken før jeg fikk stoppet med å sparke støvlene inn i skaren.

Disse dynafitbindingene var første utgave som ble laget i Tsjekko. De fungerer rett og slett bare dårligere enn orginalene. Jeg har fått høre at de tok inn disse i retur for noen år siden. Jeg har sendt klage til Dynafit, men ikke hørt noe ennå.   

Film fra Jon.

Comments